Monday, January 15, 2007

Fusie fondsenwervende Verenigingen Bartiméus en Sonneheerdt

Fusie fondsenwervende organisaties
Verenigingen Bartiméus en Sonneheerdt bundelen krachten

Doorn - De Vereniging Bartiméus en de Vereniging Sonneheerdt zijn per 1 januari 2007 gefuseerd. De 'nieuwe' Vereniging Bartiméus Sonneheerdt kan nog effectiever en nog meer projecten financieren voor mensen met een visuele beperking.
Het mag uniek genoemd worden dat twee fondsenwervende organisaties fuseren.

De fusie is een logisch vervolg op de fusie een jaar geleden van de werkmaatschappijen Bartiméus en Sonneheerdt in de Stichting Bartiméus Sonneheerdt.
Vereniging Bartiméus en Vereniging Sonneheerdt waren - los van elkaar - met de uitvoerende stichtingen verbonden. 'Het is dus een logische stap dat beide verenigingen nu ook samengaan,' zegt directeur Carla Aalderink van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. 'Samen zijn we sterker,' vervolgt ze. 'De nieuwe Vereniging kan efficiënter werken en bovendien projecten financieren die het totale veld bestrijken van onderwijs, zorg, dienstverlening, opleiding en arbeid.

'Naast relatief kleine projecten als de financiering van tandems of aangepast
spelmateriaal, financiert de Vereniging ook omvangrijke projecten als 'Dynamisch braille leren'. In dit project wordt een educatief computerprogramma ontwikkeld waarmee blinde en slechtziende kinderen zo vroeg mogelijk braille leren lezen, op school of thuis. Dit is belangrijk omdat de kinderen daardoor beter mee kunnen doen in de huidige kennismaatschappij.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt werft en beheert fondsen om de positie van
blinde en slechtziende mensen te verbeteren. Zij doet dat voor een belangrijk deel door het mogelijk maken van projecten en activiteiten die niet (nog) met overheidsmiddelen worden gefinancierd. De Vereniging steunt ook wetenschappelijk onderzoek en internationale projecten.
Deze projecten en activiteiten zijn hard nodig en zonder giften van particulieren en bedrijven niet mogelijk. De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt prijst zich dan ook zeer gelukkig met de steun van tienduizenden donateurs.

No comments: