Friday, March 23, 2007

OCA & Agis bieden beweegprogramma's voor mensen met chronische aandoeningen & senioren

In samenwerking met Agis Zorgverzekeringen heeft OCA speciale beweegprogramma's ontwikkeld voor mensen met een chronische aandoening: reuma, diabetes, overgewicht. De OCA Beweegprogramma's zijn gericht op het beïnvloeden en activeren van het beweeggedrag van chronisch zieken. Ook is er een speciale module ontwikkeld voor senioren.

Agis-verzekerden met chronische aandoeningen (reuma, diabetes, overgewicht) en senioren (65-85 jaar) komen in aanmerking voor de OCA Beweegprogramma's na verwijzing van de huisarts en/of medisch specialist. De OCA Beweegprogramma's zijn gericht op het beïnvloeden en activeren van het beweeggedrag van deze specifieke doelgroepen. Het is een individueel en persoonlijk programma dat bestaat uit activiteiten die gericht zijn op verantwoord bewegen, het verhogen van de belastbaarheid en de mobiliteit.

Over OCA
OCA is een onafhankelijk specialist op het gebied van preventie en vitaliteit. Zij heeft unieke programma's ontwikkeld voor het behandelen van klachten en belemmeringen aan het bewegingsapparaat, en voor chronische en psychosomatische aandoeningen van de mens. Met een team van 250 gedreven professionals (fysiotherapeuten en psychologen) is OCA baanbrekend in visie en werkwijze. Daarbij staan de eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van de cliënt centraal. Deze actieve aanpak levert snel resultaat op en leidt tot een structurele verhoging van de belastbaarheid van de cliënt.

No comments: